Herralantie 824, 16500 HERRALA 0400 122 166 erja.kare@puhepuu.fi

Puheterapia

Puheterapia lapsille ja aikuisille koko maassa etäyhteydellä

Puhepuu on Hollolassa sijaitseva lasten ja aikuisten puheterapiaa tarjoava yritykseni. Puheterapiaa pyöritän minä, puheterapeutti ja työnohjaaja Erja Kare. Puheterapialla voidaan auttaa niin lapsi- kuin aikuisasiakkaitakin, joilla on vaikkapa kielellisiä erityisvaikeuksia, kontaktihäiriöitä ja puhemotoriikan vaikeuksia, artikulaatiohäiriöitä, äänenkäytön vaikeuksia tai puheen sujuvuuden häiriöitä. Vuorovaikutuksen toimivuus lisää myös oman elämän hallintaa. Puhepuussa on mahdollista saada niin yksilö- kuin ryhmäpuheterapiaakin. Tarjoan pitkiä hoitosuhteita niin Kelan (vaativa lääkinnällinen kuntoutus), terveysyhtymien, vakuutusyhtiöiden kuin yksityistenkin tarpeisiin. Lisäksi pystyn tarjoamaan konsultaatiota, lyhytterapiaa ja vanhempainohjausta sekä työnohjauspalveluja.

Puhepuun vastaanotto

Puhepuun vastaanottoni sijaitsee Hollolassa ja Lahdessa, mutta tällä hetkellä teen terapiaa ja työnohjausta vain etäyhteydellä kunnes pandemia on ohi. Puheterapia voidaan toteuttaa Puhepuun vastaanotolla sekä asiakkaan omassa toimintaympäristössä kotona, päiväkodissa tai koulussa jälleen pandemian jälkeen. Lisäksi otan asiakkaita  vastaan myös Lääkärikeskus Mehiläisen Lahden toimipisteen tiloissa Pandemian jälkeen.

Lasten puheterapia

Lasten kanssa pyrin elävään vuorovaikutukseen, vastaan pieniinkin kommunikaatioyrityksiin ja vahvistan niitä. Ilo, lämpöinen läsnäolo ja kannustus ovat työskentelyni kulmakiviä. Teen tiivistä yhteistyötä lapsen lähi-ihmisten kanssa. Vastaanotolleni voi hakeutua esimerkiksi, jos on huolissaan lapsen puheen ymmärtämisestä tai puheentuoton viiveestä, epäselvästä puheesta tai änkytyksestä. Lasten kanssa työskennellessäni hyödynnän leikin kieltä ja tunne-elämää tukevaa voimaa vastavuoroisen leikin keinoin. Työtapaan minulla on 2,5-vuotinen puheterapeuttien leikkiterapiakoulutus vuosilta 1997–1999.

Aikuisten puheterapia

Aikuisasiakkaan kanssa työskennellessä luottamuksellisuus ja innostava ilmapiiri ovat keskeisiä. Yleisiä syitä hakeutua puheterapiaan ovat esimerkiksi änkytys, artikulaatio- ja äänihäiriöt sekä afasia.

ja

Hyödyllisiä linkkejä

Papunetistä löydät pelejä ja työkaluja kommunikaation kehittämiseen. Materiaaleja löytyy sekä aikuisille että lapsille.

Puheterapeuttiliitto tarjoaa lisää tietoa puheterapiasta.

Kelan  sivuilta löydät lisää tietoa puheterapian korvattavuudesta.

Ota yhteyttä ja kysy lisää puheterapiasta

Kun tarvitset puheterapian palveluita itsellesi tai lapsellesi , ota yhteyttä ja keskustellaan lisää, miten voisin olla avuksi. Voit olla minuun yhteydessä soittamalla, lähettämällä sähköpostia tai täyttämällä sivujeni lomakkeen.